Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 4 Снимки
Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото
Снимка: Pinterest

2. При нервност


Ако се нуждаете от мигновено отпускане – меридианите са ваш пръв приятел. Когато сте изнервени, задръжте с един пръст вътрешния край на веждите си, където косъмчетата започват да растат. Другият пръст поставете в другия край. Останете така за 10 секунди. Колкото по-съсредоточени сте в текущите усещания, толкова по-мощно ще е въздействието на масажа.

Тялото ни е една микровселена, която крие отговорите на всички въпроси. То е изградено от преплитащи се енергийни меридиани и точки, чието стимулиране разрешава всички проблеми.

В нормално състояние през тялото ни протича поток от енергия. Под кожата в различните части на тялото са скрити различни важни енергийни центрове, отговорни за този поток. Физическите и емоционални травми обаче го блокират. За да променим механизма, да премахнем блокажите и да възстановим баланса, е нужно да стимулираме определената точка, в която е бил нарушен.

Традиционната китайска медицина дели енергийните меридиани в тялото на 12. Там, където се пресичат, те са най-мощни. Именно тези точки се масажират при различните неразположения. Резултатът е общо подобрение на здравословното състояние, кръвообращението и общото здраве.

За да се справите с всеки проблем, трябва да знаете как да подходите при всяка житейска криза. Виж в галерията, за да можеш да си помогнеш сам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати