Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
4 от 4 Снимки
Кризи, болка и стрес – излекувайте ги с енергийните точки на тялото
Снимка: Pinterest

4. Страх от осъждане


Този на пръв поглед рядко срещан страх всъщност обсебва хората доста често. За да спрете да се притеснявате какво си мислят околните за вас, притиснете областта под носа. Задръжте си пръста там за около 10-20 секунди и ще забележите как спира да ви интересува общественото мнение.

Тялото ни е една микровселена, която крие отговорите на всички въпроси. То е изградено от преплитащи се енергийни меридиани и точки, чието стимулиране разрешава всички проблеми.

В нормално състояние през тялото ни протича поток от енергия. Под кожата в различните части на тялото са скрити различни важни енергийни центрове, отговорни за този поток. Физическите и емоционални травми обаче го блокират. За да променим механизма, да премахнем блокажите и да възстановим баланса, е нужно да стимулираме определената точка, в която е бил нарушен.

Традиционната китайска медицина дели енергийните меридиани в тялото на 12. Там, където се пресичат, те са най-мощни. Именно тези точки се масажират при различните неразположения. Резултатът е общо подобрение на здравословното състояние, кръвообращението и общото здраве.

За да се справите с всеки проблем, трябва да знаете как да подходите при всяка житейска криза. Виж в галерията, за да можеш да си помогнеш сам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати