Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Ако работиш на бюро, те грози тази страшна болест

Ако работиш на бюро, те грози тази страшна болест

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190199
Спорт

Продължителният престой на бюро през последните години намира все повече противници. След като стана ясно, че заседналият живот води до затлъстяване, понижено сексуално желание, схващане и куп други проблеми, сега учените откриха още една вреда от него. Оказва се, че твърде дългото седене на бюро води до процеси в мозъка, предразполагащи към развитие на деменция.

Това заключение е направено от калифорнийски учени, изследвали над 30 доброволци, които прекарват деня си на стол или пред телевизора.

При тестовете с магнитно-резонансно сканиране било установено, че при тези хора зона от мозъка, отговаряща за паметта, е изтъняла. Такъв род изменения пък според изследователите могат да се разглеждат и като предшественици на деменция.

За да опазим здравето си, трябва да се раздвижваме на всеки половин час. Освен това е желателно във времето, в което не седим на бюрото, да сме максимално активни физически.

Така че помислете добре следващия път, когато трябва да решите дали да останете вкъщи пред телевизора, или да се разходите в парка. Изборът е ваш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати