Грижите за очите, които всяка мацка трябва да полага

1 от 5 Снимки

1. Всяка вечер сваляйте грима си


Редовното заспиване с грима може да се окаже фатално за здравето на очите ви. Затова част от рутината ви за деня трябва да е свалянето на грима. Опитайте също не сте твърде агресивни към нежната кожа около очите. Хубаво напоете едно тампонче с почистващ продукт, а след това не търкайте, а само поставете върху окото и продуктът ще свали грима. Остатъкът може да премахнете с клечка за уши.

Зрението ни е от сетивата, които най-много се тормозят през деня и затова е нужно да полагаме повече грижи за очите си. В галерията ни може да прочетете какво мерки трябва да вземете за здрави очи.

Гримовете, силната светлина през деня, мръсните улици и взирането в телефона са едни от основните фактори, които влияят негативно на очите ни.

В галерията ни обаче може да се запознаете с няколко прости правила, които, ако практикувате всеки ден, ще може да предпазите очите си от негативните въздействия.

Също така трябва да имате предвид, че ако проблемът не отмине, задължително трябва да посетите очен лекар.

6. Ограничете времето пред електронните устройства

Един от най-големите врагове на зрението ни е светлина от мониторите и телефоните. За да се предпазите, ограничете времето за взиране в екрана, а ако работите пред компютър, задължително се снабдете с чифт очила, които да ви предпазват от вредната светлина.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари