Възбуждаме се чрез допира на дланите

Възбуждаме се чрез допира на дланите

На дланите ни има много нервни окончания и при много хора, независимо дали са мъже или жени, това са силно изявени ерогенни зони.

Дланите не са толкова чувствителни, колкото врата, гърдите или ушите, но при допир предизвикват чувствена реакция, особено в началото на любовната игра.

Този тип ласка е двупосочна. И този, на когото нежно галят ръката с върха на пръстите, и този, който гали, получават мощна стимулация на невните окончания.

Тактилните игри са много полезни не само защото могат да събудят нова ерогенна зона, за която партньорите не са и подозирали, но и защото увеличават нежните ласки помежду им.

При жените вълнуващият гъдел по възглавничките на пръстите предизвиква нервни импулси, които се предават на мозъка. Оттам сигналът се прехвърля към гениталиите, а жена, която е получила такъв сигнал се възбужда бързо дори и без много мъжки усилия.

При мъжете удоволствието от нежния допир до върха на пръстите им, както и движенията по дланите им също носи силни усещания и възбуда.

След като дланта е изследвана с пръсти, движенията могат да се насочат нагоре към китката и над нея, където кожата е много чувствителна.

Траекторията на движенията на пръстите по дланите може да е съвсем произволна – кръгове от центъра към периферията, от центъра към краищата на дланта, може да се върви по контура на ръката, но не забравяйте, че кожата между пръстите е по-тънка и по-чувствителна.

Лилията в Древен Китай често е символизирала разтворена или свита длан, а петте й листа – пръстите на ръката. Затова в любовните писма често до името си влюбените са рисували разтворена лилия – знак за любовно погалване.

Някога точно с такава ласка жените в Япония са усмирявали жестоките мъже. Японските гейши, когато са приемали гостите си, първо задължително са галили дланите, за да усмирят възможен груб бъдещ партньор.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари