Сериозни сексуални проблеми тормозят все повече млади хора

Сериозни сексуални проблеми тормозят все повече млади хора

Младите хора днес страдат от много повече сексуални проблеми в сравнение с техните родители на тяхната възраст. Всеки един на десет мъже е имал сериозен сексуален полов проблем в последните три месеци.

Според най-мащабното научно проучване, проведено относно сексуалното здраве на Острова, младежите на възраст между 16 и 21 години имат сериозни сексуални проблеми. Във Великобритания всеки един на десет мъже споделя за тревожен секусален проблем, с който се е борил най-малко три месеца, и то само през последната година. При жените проблемът се проявявал при всяка осма.

В проучването са взели участие младежи на възраст от 16 до 21 години. От тях 1875 се оказват сексуално активни, а 517 – не. Най-честата установена причина за проблеми се оказва ниското ниво за образованост по интимните въпроси.

Сред най-честите проблеми при младите мъже се нареждат еректилната дисфункция, загубата на интерес към секса и проблемите с приключването на сексуалния акт. Мъжете се оплаквали от прекалено бързо приключване на акта, както и това, че не можели да поемат инициативата и да продължат ерекцията.

Нежната половина също не била в особено завидно положение. Дамите се оплакват най-често от трудно достигане на кулминация. Всяка осма се оплакала от сериозно неразположение през последната година.

Учените са категорични, че ситуацията е крайно тревожна. Подобни проблеми в толкова ранна възраст нерядко водят до развитието на патологии и психологически проблеми в бъдеще, които често остават и до живот. Една трета от младежите в подобно състояние са търсели помощ от роднини и приятели, както и от интернет. Почти никой не се е допитвал до специалист.

Сериозни сексуални проблеми тормозят все повече млади хора

Сексуалната страна на живота е също толкова важна, колкото и всяка друга. Всеки от проблемите, свързани с нея, трябва да бъдат разглеждани като нещо крайно сериозно и притеснително и да бъде лекувано адекватно и навреме.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари