Самозадоволяването измества секса! Вижте последствията

Самозадоволяване

Векът, в който живеем, е много по-различен от всичко, което до момента се е случвало на човечеството. И въпреки че времето ни ни дава безброй много свободи, бавно и сигурно отнема едно отколешно човешко право – комуникацията и интимността между хората. А това пряко влияе на сексуалния ни живот.

Самозадоволяването, по-известно като мастурбация, е заклеймявано от обществото още от дълбока древност. Често то е наричано ръкоблудство или онанизъм. И докато в миналото е отричано от църквата, в първите векове на съвременна психология специалистите я описват като вид психическо отклонение. Те дори подлагат мастурбацията на изследвания.

В съвременния свят сексолозите твърдят, че няма нищо по-естествено от това да се мастурбира. Този акт е най-засилен в периода на пубертета. В зряла възраст пък поддържа сексуалната функция и разпалва фантазиите. А ползите, които носи, са огромни.

Не всичко обаче е толкова хубаво, колкото изглежда. В 21-ви век хората стават все по-самотни, а интимността остава на заден план. Изкуствени стимуланти обаче, като порното например, са абсолютно достъпни. Хората могат и да знаят как да си доставят удоволствие, но това може да измести желанието за истински общуване.

Секс играчки

Когато някой дълго време е сам, но не търси начин да си намери партньор или се самозадоволява всеки ден и губи интерес към партньора, то той определено има проблем с общуването. Състоянието изобщо не е безобидно и изисква професионална помощ.

Ако самозадоволяването е по няколко пъти дневно, то също изисква медицинско наблюдение. Смята се, че това в повечето пъти е резултат от определено психическо разстройство или заболяване.

Специалистите поясняват, че маструбирането, тъй като винаги завършва с оргазъм, влияе положително на цялото тяло. В същото време при него липсва нещо също толкова важно - любовните ласки, при които се отделят редица хормони, които ни правят по-щастливи, по-младолики, спокойни и уравновесени. Всички тези фактори подобряват здравословното ни състояние, а липсата им, логично, го влошават.

Секс

Освен всичко друго сексът влияе положително и на физиката ни. За дамите 30 минути нежности в кревата се равняват на същото време на велоаргометъра.

Не на последно място учените са доказали, че сексът подобрява самочувствието ни. Когато той липсва за дълго време от ежедневието ни, това ни прави подтиснати, несигурни и понижава тонуса. Състоянието може да доведе до депресии. Хората, които са родени и израснали със самочувствие, са полово активни и правят най-много секс, защото това ги кара да се чувстват още по-добре и по-щастливи. Когато сексът е с обекта на желанията и той е един споделен сбъднат миг, самочувствието удря тавана.

От всичко това може да заключим, че колкото и удобно и дори полезно да е самозадоволяването, то няма как да замести секса. А и с него не бива да се прекалява, за да не забравим за общуването очи в очи. Истината се крие в баланса.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари