Животът на детето ви зависи от имунитета

Животът на детето ви зависи от имунитета

В детството имунната система все още е незряла. Заради това децата са най-податливи към развитието на инфекциозни заболявания.

Какво е имунна система. Това е група от органи, тъкани и клетки, които се борят с болестотворните микроорганизми, попаднали по един или друг начин в тялото.

Ако имунната система на детето е силна, то логично е по-малко застрашено от развитието на инфекциозни болести. Дори и да се разболее, то ще оздравее бързо.

Как като загрижени родители да подобрите имунната система на децата си?

- Неслучайно жената е така устроена, че когато роди, да кърми детето си. Кърменето е задължително за бебето през първите няколко месеца от земния му живот.

Защо кърмата е важна? Тя съдържа антитела, които подсилват имунната система на новороденото. Кърмата на майката е уникална и до ден-днешен не можа де бъде произведена в лабораторни условия.

- Още от ранна детска възраст включете плодове и зеленчуци в хранителния режим на наследниците си. Например ягоди, домати, броколи, боровинки, картофи. Те са богати на витамин C и антиоксиданти. Тези храни ще стимулират имунната система на детето ви.

Учени съветват да избягвате да храните децата си храни от рода на зрънчо, тъй като те всъщност са алергени.

- Оставете детето от време на време да се поизцапа. Обратно на широко застъпената логика, мръсотията в "умерени количества" може да бъде най-добрият приятел на имунитета. По този начин ще се стимулира неговото съзряване.

Доказано е също така, че поддържането на свръххигиена увеличава риска от заболявания като астма, атопичен дерматит и други.

- Намалете количеството захар в детското меню. Сладкото може значително да понижи функцията на имунната система.

- Спортуването е задължително. Окуражете детето да привикне към здравословен хранителен режим и да спортува често. Противно на общоприетото мнение наднорменото тегло и затлъстяването имат отрицателен ефект върху имунната функция. Ето защо поддържането на оптимално тегло е още един начин да стимулирате детския имунитет.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари