Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Четири признака на приближаващия развод! Вижте ги

Четири признака на приближаващия развод! Вижте ги

4 от 4 Снимки

Подценяване на партньора


Джон Готман, психолог във Вашингтонския университет и основател на Института Готман, разграничава четири вида поведение към партньора, които са като четиримата конници на апокалипсиса за една връзка. Те почти винаги водят да развод.

Това са презрението (да мислите, че партньорът ви е под вас), критиката (постоянно критикуване на партньора), отбранителната способност (единия партньор да се прави винаги на жертва в трудни ситуации), недостъпността (блокиране и избягване на трудни разговори).

Колкото и да е голяма любовта между двама партньори, истината е, че никой не може да каже със 100% сигурност колко продължителни ще са щастието и съвместният им живот. Хората са различни и имат навика да се променят с годините.

Ако двойката не успее да се приспособи с промените, това почти със сигурност означава край на връзката. Другият, по-лош, вариант е години непоносимо съжителство, в които двамата се измъчват един друг.

Има знаци, които могат да покажат, че една връзка върви към края си. Хубаво е те да се забележат навреме, за да могат двамата партньори да работят за поправянето им и семейното щастие да продължи.

Социолозите и психолозите отдавна са разработили доста модели, които, ако се спазват, могат да помогнат да се преодолеят турболенциите на дългия съвместен живот, проблемите да бъдат решени или ако несъотвествията са непреодолими, поне двамата партньори да не се измъчват един друг.

Двойките споделят едни и същи черти, така че според поведението на партньорите може да се забележат наченки на семейните проблеми. Вижте в горната галерия кои са знаците, които според учените показват приближаващия развод. Преценете дали има някои от тях и във вашата връзка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати