Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

Обвинявайте родителите си за тези свои черти на характера

2 от 4 Снимки

Интересът към пътувания


Някои хора са доволни от това да прекарат живота си на едно място, без да се осмелят да пътуват далеч от родния си град. За други пътуването по света е начин на живот. Разликата може да се открие при различните варианти на гена на допаминовия рецептор. Някои вариации на този ген са свързани с любопитство и безпокойство.

Изследванията му показват, че хората с този вариант имат авантюристичен дух и са по-отворени към нови преживявания. Около 20% от хората в света имат този ген. Той е по-разпространен в страните, които са по-отдалечени от Африка.

Точно затова учените допускат, че целият човешки живот е започнал от Черния континент. Ако най-ранните хора произхождат от Африка, тогава хората, които живеят в други места по света, са подтикнати от гените си да напуснат дома си, за да търсят своето място по света.

Казано е, че ние сме усъвършенствани копия на нашите родители. За добро или лошо наследяваме много неща от тях. Това често се вижда на пръв поглед, но още по-ясно личи в нашата ДНК.

Косата, цветът на очите, височината и формата на нашите носове обикновено могат да се видят в единия или и двамата ни родители. Здравословни проблеми като високо кръвно налягане или психични заболявания също имат наследствен фактор. Най-често срещаните в нашата генетика черти са физически.

За разлика от физическите проявления на наследствеността, склонни сме да вярваме, че начинът, по който се държим, и нашите лични предпочитания произтичат от средата, в която сме израсли, начин на живот и опит. В действителност, генетиката играе важна роля и в тези фактори.

Не вярвате? Ето няколко черти в характера, за които можете да благодарите (или да обвинявате) вашите родители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати