Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Родителите на успелите деца винаги спазват тези 6 правила

Родителите на успелите деца винаги спазват тези 6 правила

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190198
2 от 6 Снимки

2. Не забранявайте, а обяснявайте


Когато детето ви пожелае да направи нещо, което ви се вижда нередно, не бързайте да му забраните или да му се скарате. Опитайте се спокойно да обясните какво лошо може да се случи и защо не бива да прави съответното действие. Обясненията винаги са по-добрият вариант от забраните и заплахите.

За да успееш в днешно време не е никак лесно. Освен талант, късмет и връзки се изискват качества като самоконтрол, гъвкавост, последователност, решителност и любознателност. Те обаче по-трудно се проявяват в зряла възраст, ако не са били насърчавани още в детството.

Истината е, че възпитанието, което ни се дава като деца, допринася за успехите ни като възрастни. Ако майките и татковците са задушавали своите малчугани или пък изобщо не са се интересували от тях, е много по-голяма вероятността наследниците да имат проблеми в общуването и кариерното си развитие.

От друга страна, много от родителите на успелите деца спазват определени стъпки, които се оказват ключови за развитието на детето.

Те го държат далеч от опасните изкушения и му помагат по-лесно да намери своя път в живота. Вижте в галерията ни кои са тези златни правила, с които ще направите децата си по-самостоятелни, борбени и успешни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати