Как да се справим с ревящо бебе

Ревящо бебе

Плачът е естественият начин, по който бебетата реагират, когато нещо ги притеснява и не се чувстват добре. Те реват, когато са гладни, изморени, боли ги.

Когато бебето не спира да плаче, това води до умора, притеснение и изнервеност на родителите. Понякога изглежда, че мъничето не млъква с часове, а вие не можете да издържате повече.

Не се отчайвайте. Има някои неща, които можете да направите, за да справите с ревящото бебе.

Трябва да откриете причината за плача на бебето. Ако е гладно, го нахранете, а ако е напълнило пелените, ги сменете. Ако забележите признаци на заболяване, го заведете на лекар.

Ако бебето продължава да плаче, въпреки че е нахранено, чисто и здраво, можете да използвате следните методи за успокояване.

Дайте на малкия ревльо биберон. Сученето ще го накара да млъкне и ще го успокои.

Бебе

Често бебето плаче, защото има нужда от близост и внимание. Порадвайте му се, гушнете го и помилвайте. Когато усети, че не е само, ще се успокои.

Не оставяйте ревящото бебе да лежи по гръб. Вземете го в ръце, като го сложите по дължината на опряната до тялото ръка, а главичката му да легне в сгъвката на лакътя. След това леко полюшвайте бебето. Тези движения го успокояват, защото напомнят люшкането, което е усещало в утробата.

Можете да гушнете бебето, като го държите с лице към вас и леко го притискате към гърдите си. Леко го подрусвайте, докато крачите бавно из стаята. То ще се успокои от топлината и движенията ви. Ако има колики, притискането на коремчето му към тялото ви ще ги облекчи.

Бебета

Колкото и да сте изнервени, не повишавайте глас. Викането само ще изплаши бебето и ще го накара да реве още по-силно. Говорете му с нежен и успокояващ глас, гукайте му, пейте тихо. Съчетайте тези звуци с гушкане или люлеене.

Сред младите родители е много популярно използването на бял шум. С този термин се означават различни равномерни шумове, които имат успокояващ ефект върху бебето. Можете да използвате звука на сешоара или кухненския абсорбатор, както и запис на шума на морските вълни.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари