Как да преодолеем гаденето при бременност?

Гадене при бременност

Докато при някой жени бременността протича с лекота, за други тя е много трудна, придружена от гадене и повръщане. Това е едно неприятно усещане, което наред с умората, отпадналостта и постоянното изтощение може да превърне този иначе специален за вас момент в истински ад.

Всъщност, всяка втора бъдеща майка има този проблем. И докато причината за неговото възникване все още не е изяснена, има множество методи, които да ви помогнат да го преодолеете.

Пийте повече вода

Вода

Водата е едно от най-сигурните лекарства за гадене и повръщане. Затова най-добре започвайте деня си с изпиване на една чаша вода веднага след събуждане. Отпивайте водата на малки глътки, но не бързайте веднага да станете от леглото. Осигурете на стомаха си достатъчно време, за да се поуспокои. Пийте вода и по време и между храненията, така ще намалите вероятността закуската или обядът ви да предизвикат гадене.

Избягвайте храни, които ви влияят зле

Плодове

Ако от киселото мляко или някоя друга храна ви се повдига, спрете да я ядете. Вместо това може да намерите нейна алтернатива, за да си осигурите същите витамини и хранителни вещества. За вас и бъдещото ви дете е важно да приемате разнообразна храна. Затова не се отказвайте от хранителните вещества, които млякото ви дава само защото ви се гади от него. Не подценявайте и силата, която имат плодовете и зеленчуците, и хапвайте поне по един на ден.

Приемайте допълнително количество витамин B6

Витамина B6

Макар че не е ясна причината, приемането на витамин B6 облекчава сутрешното гадене. Може да го приемате като хранителна добавка, след като първо сте се консултирали с вашия лекар. За щастие този витамин се съдържа в много храни, сред които риба, ядки, банани. Така че може да увеличите приема на тези храни и да проверите дали и вие сте сред бъдещите майки, чието спасение от гадене е този витамин.

Избягвайте напитки, които не ви понасят

Чай от джинджифил

Газираните напитки, напитките, които съдържат голямо количество захар, и кафето определено не са ваши приятели по време на бременността. Затова можете да им намерите здравословни заместители като чай от джинджифил или мента, фрешове и напитки с по-малко съдържание на захар.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари