Топлите тонове дават живот на дома ви

Всекидневна

Ако ви се струва, че се прибирате вечер в едно неприветливо и стерилно жилище, време е да промените нещата. Нашият дом е нашата крепост е казал народът, а зад тази мъдрост се крие много!

Домът е мястото, където се чувстваме най-сигурни, защитени и спокойни, а именно за това трябва да направите всичко, за да може той да ви дава хармонията, от която имате нужда.

Без да е необходима намесата на професионален интериорен дизайнер, вие сами може да влезете в ролята му, следвайки няколко прости правила и съвета.

Домашната хармония в хола или спалнята е лесно постижима, ако изберете правилните мебели, аксесоари и цветове.

Белите стени създават усещане за чистота и простор, но все пак в тях няма особено голяма емоция и дори намек за цветно настроение. За да промените “болничната” атмосфера на жилището си, се запасете с боя и топли, пастелни оцветители.

Цветя

Топлите краски на стените ще направят “вашата крепост” невероятно уютен дом. Допълнителен плюс е, че те не стесняват визуално помещението, а след боядисването подборът на мебели и аксесоари е повече от лесен. Най-подходящи пастелните цветове са за гостната и коридора.

Когато избирате мебели за хола си, позамислете се дали едноцветно кожено канапе с две възглавници в същия цвят и кожа е това, което ще ви накара да се отпуснете на него след края на работния ден.

Ако идеята не ви допада, значи, че имате нужда от раздвижване в краските, материите и модела. Строгият диван може да бъде изхвърлен, а на негово място нека се появи мека мебел.

Ваза

Ако имате достатъчно въображение, поразходете се из различни разпродажби на мебели и си оформете своя собствена композиция от отделен диван и фотьойли. Разбира се, трябва да съчетаете адекватно цветовете, материите и десена на холната гарнитура.

За завършек си купете меки възглавнички в различни форми и цветове, които да допълнят топлината и уюта във всекидневната ви.

Сред аксесоарите за дома, които подчертават неговата приветливост са отделни малки и големи свещници с ароматизирани свещи. Задължително е да имате саксийни растения, но не много. Една палмичка в хола е достатъчна.

Ако искате да разпръснете енергията в своя дом, заменете някоя стара картина с огледало. Повечето огледала в жилището създават усещането за простор.

Рейтинг

3.8
Общо 18 гласували
5 6
4 5
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иванка цокова
иванка цокова
22.04.2015 14:23
ЗДравейте Много моля не се лъжете да купувате подобни пладтини в носа против хъркане Напротив аз поръчах и веднага го върнах, защото вместо да ми помогне тази пластина ми запълни и последното свободно пространство,което имах в ностната кухина и в никакъв случай не ми отвори ноздрите дори ми ги запуши и аз се задушавах вместо да мога да дишам по-добле
0
0