Обзавеждане за малогабаритно жилище

Обзавеждане за малогабаритно жилище

Апартаментите с малка площ са често срещани. Най-големият проблем на техните собственици е по какъв начин и с какви мебели да го обзаведат така, че да не се смали и стесни още повече.

Малкият апартамент може да бъде красив и удобен, ако умело организирате пространството и го изчистите от всеки ненужен детайл.

Основният проблем на малките апартаменти е къде и как да съхраним всичките си вещи. За да решите този въпрос, най-напред просто трябва да се отървете от ненужните предмети. Така максимално ще освободите всеки квадратен метър пространство.

Да икономисате пространство ще ви помогнат вградените шкафове или мебелни конструкции, монтирани например на тавана, в които да съхранявате вещи.

Опитайте се максимално да оползотворите архитектурни ниши и ъгли, които обикновено са безполезни области. В нишите можете да поставите рафтове, в ъглите - ъглови шкафове или също рафтове, така че да се създаде удобна система за съхраняване на вещи.

За да спестите място можете да обзаведете дома си със сгъваемо легло или спалня, които през деня да освобождават пространство.

Обзавеждане за малогабаритно жилище

Мебелите за малкия апартамент трябва да бъдат мултифункционални. Трансформираща се маса, разпъващи се фотьойли, сгъваемо легло или тавански рафтове, за които вече споменахме.

Ако често ви се налага да работите у дома, е добре да се доверите на работно бюро с множество рафтове. Така мини-офисът ви ще заема малко място на широчина, но пък върху рафтовете ще можете да разположите всичко необходимо за работа.

В малките апартамента от значение е цветът на мебелите. Избирайте мебели с блестящи повърхности, които да отразяват и да създават излюзия за уголемяване на пространството, и в пастелни тонове.

Задължително е да добавите не едно, а няколко огледала. Дори и на тавана. Това се прави също с цел визуално увеличаване и разширяване на пространството.

Правилният избор на обзавеждане и цветове ще ви помогне да направите дори от най-малкия апартамент удобно и просторно жилище.

Рейтинг

4
Общо 10 гласували
5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари