Класическите мебели са винаги актуални

Класическите мебели са винаги актуални

Независимо какви са новите тенденции и водещите стилове всяка година има едни правила, когато винаги трябва да се спазват при обзавеждането на дома.

Едното и най-важното от тях е – колкото по-малко вещи на показ има върху рафтовете, масите и шкафовете в дома ви, толкова по-добре ще изглежда той.

Освен това мебелите трябва да са пропорционални на стаите, така че те да не изглеждат претрупани.

Цветът е водещ елемент в едно помещение, но вместо да инвестирате в скъп оранжев диван или да боядисате цялата стая в аквамарин, по-добре подберете различни аксесоари в актуалния цвят - калъфки за възглавници, вази, картини и други ваши любими вещи.

Независимо колко моден изглежда ъгловатият стол на корицата на новото интериорно списание, не купувайте нищо, в което всъщност не можете да седите. Същото важи и за масичките за кафе.

Повечето модерни модели изглеждат доста чупливи и непрактични. Изберете неща, които можете да ползвате реално, а не само да им се възхищавате от разстояние.

Не само функционалността, но и удобството са важни при закупуването на мебели. Заложете на нещо, което изглежда добре, но и в същото време ви създава удобство.

Това, че имате рафтове по стените, не означава, че те трябва да са претрупани с вещи и това, че имате стени, не означава, че всеки милиметър трябва да е покрит с картина или снимка. Купувайте малко, но качествени неща, които ще изпъкват, там където ги поставите.

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Меглена
Меглена
02.08.2011 13:24
Вкъщи се обзаведох с чисто бял диван от Явор. Идеята ми беше да го украсявам с различни цветове декоративни възглавници, сухи цветя и всичко останало. Получава се много по-пъстро от цветна мебел без декорации.
0
0