Трикове за уголемяване на малката кухня

Трикове за уголемяване на малката кухня

Имате нов апартамент, в който, разбира се, трябва да обзаведете и кухня! И се питате как да направите това, тъй като не сте наясно с последните модни интериорни решения. В тази статия ще научите някои тънкости при обзавеждането на кухнята.

Направете списък с уредите, които според вас задължително трябва да присъстват и друг списък с уредите, които е желателно да присъстват във вашата нова кухня. Не се затрупвайте с мебели. Ако пространството ви е ограничено, не се затрупвайте с много мебели, уреди и посуда. Придържайте се към идеята за най-необходимото.

За по-малките помещения изберете уредите с по-малки размери. Например, избирайки съдомиялна с ширина 45 см, вместо стандартна с ширина 60 см.

Проектирайте кухнята си с възможно повече чекмеджета. Те винаги са по-функционални от шкафовете, защото позволяват лесен достъп и до най-вътрешната част. Две дълбоки и широки чекмеджета могат да поберат всичките тигани, тенджери, купи и тави на едно средно голямо домакинство.

Помислете за големината на мивката. Ако предвиждате да ползвате съдомиялна, вероятно няма да имате нужда от голяма кухненска мивка и голям отцедник за чинии.

Помислете върху разположението на хладилника, мивката и печката. Интериорните дизайнери обичат да използват т.нар "златен триъгълник" в кухнята. Неговите три основни точки са хладилникът, мивката и готварската печка. Те трябва да бъдат разположени в близост един до друг, така че сборът от ходовите линии между тях да не надвишава 8 метра.

Цветът е много важен при избора на кухнята. Обикновено кухнята е най-малката по размери стаи в сравнение с останалите в жилището.

Ето защо интериорните дизайнери използват различни трикове, с които изкуствено уголемяват малките кухни.

Цветовете в кухнята не само създават определена атмосфера, но също така подобряват зрителните измерения на пространството.

В този ред на мисли, ако кухнята ви е малка, по-добре не използвайте твърде ярки и богати цветове като червено-оранжево или жълто. Визуално те ще я направят по-тясна.

За малката кухня дизайнерите препоръчват светли и пастелни тонове. Например светлосиньо, светлозелено, сребристосиво, или кремаво. Това са все цветове, които са свързани с природната красота и здравето. Тези цветове ще направят кухнята по-просторна.

Ако тя обаче е достатъчно голяма, вече можете да използвате спокойно жълтия цвят - слънчев, светъл и чист. Той ще ви напомня за лятото, за свежестта.

За кухнята са напълно протипоказни цветове като много тъмно кафяво или черно. Тези цветове намаляват и подтискат апетита. В допълнение тези тъмни цветове визуално ще направят стаята по-тясна и малка.

Кухня в червено, например, изостря апетита и насърчава доброто усвояване на храната. Кухня в такъв цвят обаче не е препоръчителна за хора, които се стремят да преборят излишното тегло.

Когато не можете да си позволите големи мебели в малката кухня, изберете малки мебели с естетични форми. Един от начините да се постигне усещане за простор в едно помещение, е да се заложи на осветлението.

Лампите могат да подчертаят цветовете или материалите, или просто някой детайл от кухнята си. Осветяването може да се постигне и чрез лъскави повърхности, които отразяват светлината.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

2.8
Общо 43 гласували
5 8
4 6
3 8
2 13
1 8
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Другите търсят

Подобни Статии

От другите сайтове

На актуалната страница виждате Трикове за уголемяване на малката кухня. Ако имате критика или смятате че написаната информация не отговоря на темата Трикове за уголемяване на малката кухня, бихте могли да се обърнете към нас от форумуляра за връзка. Пишете ни и ако желаете да добавим още информация за Трикове за уголемяване на малката кухня.