Рязане на краставици

Десет ползи за здравето от яденето на краставици

Краставиците са четвъртият от най-отглежданите зеленчуци в света и знаете ли, че е една от най-добрите храни за цялостното здраве на организма, често се споменава като супер храна. Краставиците често се пръскат с пестициди, така че е важно да купуваме биологични или само домашно отглеждани.

Ето 10 предимства на краставиците:

1. Краставиците са добър източник на витамини. Сложете ги в газирани напитки и кафе дори или ги яжте просто така.

2. Краставиците съдържат 95 % вода, помагат за поддържане на тялото хидратирано, като същевременно помагат на организма за премахването на токсини. Краставиците са изтъкани от витамини, организмът ви се нуждае от тях. Не забравяйте да консумирате и обелката, защото кожата съдържа добра доза на витамин С, около 10 на сто от дневната препоръчителната доза.

3. Грижа за кожата и косата - ако не ви харесва да ядете обелката, тя може да се използва за кожни раздразнения и слънчеви изгаряния, на същия принцип както и алое. Поставете парче над подпухналите си очи и противовъзпалителните и свойства ще помогнат за намаляване на подпухването. Силиция и сярата в краставиците помагат да се стимулира растежа на косата.

Салата с краставици

4. Борба с рака - Краставиците са известни с това, че да съдържат lariciresinol, pinoresinol и secoisolariciresinol. Тези три лигнани имат силно влияние според научните изследвания във връзка с намаляване на риска от няколко вида рак, включително рак на гърдата, рак на яйчниците, рак на матката и рак на простатата.

5. Домашни грижи - елиминира мъгливото огледало в банята. Преди да вземете душ, разтрийте парче краставица покрай огледало и ще предотвратите замъгляването на огледалото. Вместо WD40 – препарат за смазване на врати, натъркайте парче краставица по пантите и вратата ви ще спре да скърца.

6. Облекчава лошия дъх - вземете парче краставица и го натиснете върху езика си в продължение на 30 секунди, фитохимикалите ще убият бактериите в устата ви, които са отговорни за причиняването на лош дъх.

7. Лек за махмурлук - за да избегнете сутрешния махмурлук или главоболие, изяждайте няколко резенчета краставица преди лягане. Краставиците съдържат достатъчно захар, B витамини и електролити за попълване на много от основните хранителни вещества, които помагат за намаляване на интензивността на махмурлука и главоболие.

8. СПИН, загуба на тегло и храносмилане - поради ниското си съдържание на калории и високото съдържание на вода, краставиците са подходящи за идеалната диета за хора, които търсят за загуба на тегло. Високо съдържание на вода и фибри в краставиците са много ефективни в избавянето на тялото от токсини, подобряването на храносмилателната система, подпомагането на храносмилането. Ежедневната консумация на краставици може да се разглежда като лечебно средство при хроничен запек.

Маски за лице с краставици

9. Лекува диабет, намалява холестерола и контролира кръвното налягане - Сока от краставица съдържа хормона, който е необходим на клетките на панкреаса да произвеждат инсулин, за които е установено, да бъде от полза при пациенти с диабет. Изследователите са установили, че съединения, наречени стероли, в краставиците могат да помогнат за намаляване на нивата на холестерол. Краставиците съдържат много калий, магнезий и фибри. Те работят по-ефективно за регулиране на кръвното налягане. Това прави краставиците добри за лечение и на двете, ниско кръвно налягане и високо кръвно налягане.

10. Поддържа здравето на ставите, облекчава подагра и артрит, болките. Краставицата е отличен източник на силиций, който е известен с това, че помага за насърчаване на здравето на ставите чрез укрепване на съединителната тъкан. Те също са богати на витамин А, В1, В6, С и D, фолиева киселина, калций, магнезий и калий. Когато се смесят със сок от моркови, те могат да облекчават симптомите на подагра и артрит чрез понижаване на нивата на пикочната киселина.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.7
Общо 7 гласували
5 4
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Водещи от категорията

Подобни Статии

От другите сайтове

Другите търсят

Свързани Рецепти

На въпросната страница виждате Десет ползи за здравето от яденето на краставици. Ако имате предложение или считате че предоставената информация не отговоря на заглавието Десет ползи за здравето от яденето на краставици, можете да се свържете с нас от линка за контакт. Пишете ни и ако желаете да добавим допълнителна информация на тема Десет ползи за здравето от яденето на краставици.