Здраве и хранене на зодия Козирог

Кулинарен Хороскоп

Козирозите са целеустремени, обикновено с добро самочувствие, лоялни. Към задълженията си подхождат сериозно и не оставят недовършена работа.

Като приятели са всеотдайни и имат добро чувство за хумор. Склонни са често да преувеличават, но това е нещо, което им придава още повече чар.

По отношение на здравето си, Козирозите трябва да внимават – при тях най-често се появяват проблеми с жлъчката, бъбреците. Не рядко имат стоматологични и кожни проблеми, анемия, подагра, ревматизъм, депресии.

Депресиите обикновено идват без предупреждение, могат да се появят от най-малък проблем. Свикнали да се справят успешно с всичко, Козирозите не приемат провала. Именно затова често пъти им се налага да потърсят помощ, когато изпаднат в емоционална дупка.

Ядки

За да се чувстват по-добре е хубаво да използват почивката си за спортуване или да се развличат пълноценно – както им се иска.

Всичко, което поддържа оптимизма им на високо ниво е добре дошло. Забавлението и смеха са най-добрият помощник при депресивни състояния или емоционални кризи.

По отношение на храната, Козирозите трябва да ограничават солените храни, както и киселите. За тях не са полезни никакви крайности – нито много сладко или много люто и пр.

Диети Според Зодията

Особено полезни за организма на Козирог са различните видове ядкибадеми, орехи, лешници. От зеленчуците се препоръчва да похапват повече червено цвекло, зеле и изобщо всякакви листни зеленчуци.

Козирога има осезаема нужда от витамини В, D, E, А. Плодовете, на които трябва да набляга са горските, сливи, боровинки, касис, круши и нар.

Да наблягат на кълнове и соя. Много често при Козирозите проблемът идва от студа – рязка смяна на температури, стоене в много горещо или много студено помещение.

Обикновено след нещо такова, веднага започват болки в ставите, коленете и пр. Затова трябва да се пазите от всякакви простуди и да приемате повече сокове от различните видове плодове, може да ги заменяте и с компоти.

От подправките най-много трябва да се използва магданозът – много е ароматен и подхожда на почти всички видове български гозби.

3.8
Общо 6 гласували
5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
kurcho
kurcho
11.02.2016 21:16
nei verno tva
0
0
ico
ico
14.11.2013 22:50
:)
0
0