Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Рецепти за здравословно смути, в които ще се влюбите

Рецепти за здравословно смути, в които ще се влюбите

Смути

Смутитата са много полезни напитки, защото се приготвят от пълни с витамини плодове и зеленчуци и са подходящи както за деца, така и за възрастни. Приготвят се с помощта на блендер и към тях може да бъде добавено прясно или кисело мляко, както и лед.

В случая Ви предлагаме 3 рецепти за здравословно смути, тъй като продуктите, от които се приготвят, са истинска витаминозна бомба:

1. Смути от червено цвекло и ябълки

Необходими продукти: 2 глави червено цвекло, 4 ябълки, сокът от 1 лимон, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.л. захар, натрошен лед

Начин на приготвяне: Ябълките и цвеклото се изимват, обелват и настъргват. Слагат се в блендера и се разбиват, докато се превърнат в кремообразна каша. Веднага щом са готови, към тях се добавя млякото, в което е разтворен медът и лимоновият сок. Смутито се насипва в чаши и се поднася заедно с натрошен лед.

Здравословно смути

2. Смути от червени чушки и лимонов сок

Необходими продукти: 1 кг червени месести чушки, сокът от 1 1/2 лимон, 1 ч.ч. прясно мляко, сол на вкус, натрошен лед

Начин на приготвяне: Чушките се измиват и се почистват от семето. Нарязват се на неголеми парченца и се слагат в блендера. След като са готови, сместа се изсипва в кана и към нея се добавя млякото и лимоновият сок. По желание може да се подправи с малко сол на вкус. Преди това здравословно смути да бъде поднесено в каната, се изсипва достатъчно количество натрошен лед.

Готовото смути е изключително полезно, тъй като чушките са зеленчуците, които съдържат най-голямо количество витамин С. Ако сте почитатели на лютото, можете дори да прибавите към обикновените чушки и 1-2 люти чушлета.

Смути от малини

3. Смути от малини и касис

Необходими продукти: 500 г касис, 200 г малини, 2 ч.л. мед, 1 ч.ч. разбито предварително с малко вода кисело мляко, натрошен лед

Начин на приготвяне: Касисът и малините се измиват и се слагат в блендера. След като са се превърнали в кашеста смес, се изсипват в кана и към тях се добавят медът и млякото. Всичко се разбърква добре, изсипва се в подходящи чаши и накрая се добавя натрошен лед във всяка порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest