Свити дрехи след пране? Нуждаете само от бебешки шампоан!

Пране

Почти на всеки му се е случвало да сложи любима дреха в пералнята, а след това да пусне неподходящата програма. Резултатът? Яд, отчаяние и свити дрехи. Преди обаче да решите да изхвърлите любимата си блуза или да я подарите за кукленски дрехи на дъщеря си, трябва да знаете, че има един таен трик, с който можете да я възстановите отново до нормален размер.

Какво ви трябва? Единствено голям съд (кофа, леген), малко топла вода и бебешки шампоан.

Какво трябва да направите? Накиснете дрехата във водата. Оставете я да престои за около пет минути, след това добавете една чаша от 200 мл бебешки шампоан. Хубаво разтъркайте дрехата и я оставете да се накисва за половин час. Това ще отпусне влакната.

След това изстискайте добре дрехата от излишната вода. Разпънете я върху хавлия и я навийте на руло заедно с нея, докато е още влажна. Оставете я да престои за пет минути. Разгърнете рулото и започнете да разтягате леко дрехата. Това става като я хванете от горната страна и леко издърпвате от долната.

Правете тази процедура за около пет минути, а след това оставете самата дреха да съхне върху хавлиената кърпа. Друг вариант е след като сте я разтегнали да я оставите да съхне на простора.

Свита дреха

За целта трябва да я поставите така, че двете половини на дрехата да са по равно провиснали. В долните й краища поставете някакви тежести. Това обаче може да направи дрехата несъразмерна, като едната част стане по-дълга от друга и дори допълнително да увреди тъканта.

Този трик ще помогне да възвърнете няколко изгубени сантиметра от дрехата си и тя отново да може да ви стане. За съжаление, номерът не работи за вълнени дрехи, но при всички останали тъкани е повече от успешен.

Някои от изпробвалите го препоръчват вместо бебешки шампоан да се използва балсам за коса, който има почти същия ефект, както и бебешката козметика. Но ако решите да използвате балсам, трябва да внимавате какви химикали има в него, за да не увредите тъканта.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари