Ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Топ 5 великденски идеи за декорации за дома

Топ 5 великденски идеи за декорации за дома

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Великденски заек

Великден отново наближава. Ако все още не сте решили как да украсите дома си, няма причина да се притеснявате. Ние ще ви помогнем.

Както всеки друг празник, Великден също изисква да подготвите дома си. Добрият декор създава настроение и уют. Ето защо трябва да е подбран с вкус и желание.

Всеки може да си купи тривиалната украса, която се предлага буквално навсякъде. Ако обаче обичате да сте различни и влагате сърце и душа във всичко, което правите, направете сами декорациите за Великден.

Подгответе дома с помощта на някои от тези 5 оригинални идеи. За целта ще ви трябва декоративна хартия в избрани от вас цветове, ножица, лепило, красива стъклена ваза, цветя и много много желание и добро настроение на Великден.

1. Великденска кошница

Топ 5 великденски идеи за декорации за дома

С нея може да украсите както вратата, така и хола и или трапезата. В зависимост от това колко сте сръчни може да бъде изработена от ратан, метал, прежда или картон. В нея може да се вплетат изкуствени цветя – така кошницата може да се ползва и като тематична пролетна украса. Боядисайте я в нежни пастелени цветове, които ще създадат пролетно настроение.

Във великденската кошница може да включите следните елементи: декоративни великденски яйца с различни размери, шоколадово яйце или зайче, свежи цветя или мини саксия, закачливи фигурки на кокошка с пиленца, на великденски заек, домашни приготвени великденски сладки и такива, които да похапвате на трапезата.

2. Яйца под похлупак

Великденският кът носи много настроение. За целта ви е нужна стойка за торта или сладкиши с капак, стъклена или пластмасова. Основата направете от панер за хляб.

Венецът от клонки също е добра идея като поставка за яйца. Нека те са върбови или на цъфнало дръвче. Още по-лесно ще е, ако измайсторите изкуствена великденска трева от цветна хартия. В полученото сложете няколко великденски яйца, както и фигурки и символи на празника, за настроение и цвят.

3. Висяща великденска украса

Висяща Великденска украса

Гирляндите и лампичките вече не са запазена марка само за Коледа. Надуйте няколко балона и ги оцветете като великденски яйца. Или заложете на висящи помпони от тишу хартия или гирлянд от плетени балони-яйца. За направата им увийте около тях конци и прежда, потопете ги в разтвор от лепило и вода и ги оставете да изсъхнат. Пукнете балоните и получавате прежда във формата на великденско яйце – идейно и красиво.

4. Идея за великденската трапеза

Една красива цветна композиция никога не е излишна. За целта ви е нужна цилиндрична ваза с широк. В нея поставете по-малка чаша или друга ваза, като между стените на двата съда трябва да остава място. В малката ваза, предварително напълнена вода, сложете пролетни цветя по избор. В останалото място между двете вази разпръснете шоколадови бонбони във форма на мини великденски яйца. Това ще скрие вазата вътре и ще направи декорацията ви истински изумителна.

5. Великденски заек

В много страни Великденският заек е задължителен гост на празника. Ако и на вас ви допада, включете го в декора си за Великден. Принтирайте или щамповайте силует на зайче и го поставете в рамка. По-сръчните пък могат да направят плетена фигурка или да ушият великденски заек от зебло. Ако ви бива в сгъването – оформете салфетките на масата или цветни клонки като великденски зайчета.

Към тази прекрасна великденска украса на дома не забравяйте да поднесете пухкави козунаци, панетоне и свежа пролетна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest