Пиенето на чай прави хората по-креативни на работа

Пиене на Чай

Пиенето на чай през работния ден в никакъв случай не е пилеене на време, а дори помага на служителите да отключат потенциала си, посочва се в резултатите от ново проучване, цитирано от вестник „Дейли мейл“.

Процесът на приготвяне на билковата напитка подобрява възможностите за творческо разрешение на проблемите и определено подобрява настроението.

Това проучване е направено специално за компанията, която открива верига чайни, носещи марката Т2 и произвежда популярния чай „Липтън“–Юниливър.

Ръководител на изследването е Сузане Ейнотер. Тя смята, че проучването, което тя и екипът й са направили, само потвърждава нещо, което мнозина са подозирали.

Става въпрос за това, че чаят и паузите по време на приготвянето и изпиването му носят не само настроение, но и водят до ползи в работата.

Чай

Ейнотер смята, че причината за това е съчетанието от приготвянето на напитката, вкуса и аромата й по време на консумацията. Като още една причина за положителните резултати може да се определи и присъствието на танини и кофеин.

Изследванията на учените били проведени в Холандия и участие са взели 150 човека, между които 116 жени, които са консумирали топлата напитка редовно.

Едната група от участниците била помолена да направи чай, като използва топла вода, захар и мляко – както се приготвя по принцип напитката.

На втората група участници са им раздали няколко сладкиша, а на третата група са раздадени чаши с вода – всеки участник е трябвало да изпие по една. След това учените са направили няколко теста на абсолютно всички участници, които имали за цел да оценят настроението и мотивацията им за работа.

Хората били попитани дали си спомнят някакво събитие, което им се е случило скоро и което и е направило щастливи.

Според резултатите, онази група, която пиела чай, имала повече желание да успее на тестовете, за разлика от хората, на които е дадена вода. Оказва се още, че хората, които са пили чай, са отговаряли и по-бързо на трудните задачи.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари