Разкриваме нрава си само с държенето на чаша

Чаши

Само начинът, по който държим чашата с питието си, е достатъчен, за да разкрием основни качества и недостатъци от характера си. По този начин може да научим и повече за хората, които почти не познаваме.

Чашата може да се държи по 4 основни начина – с двете ръце, почти за дъното, близо до ръба и с разперено кутре.

Държите чашата с 2 ръце

Хората, които са обхванали чашата си с 2 ръце, са много срамежливи и скромни личности. Те се притесняват в голяма компания и са с по-пасивен характер. Трудно им е да разговарят с непознати и предпочитат да слушат.

За сметка на това обаче са отлично организирани и имат ясни цели в живота, към които амбициозно се стремят.

Държите чашата към дъното

Хората, които хващат чашата почти към дъното, са независими и силни личности. Те много трудно ще се подадат на чуждото влияе и манипулации, като предпочитат сами да изграждат мнението си за всеки човек.

Характер

Тези хора са уверени в своите възможности и с удоволствие ги демонстрират, заради което често са смятани за арогантни от останалите.

Държите чашата с вдигнато кутре

Хората, при които малкият пръст е леко вдигнат, когато държат чашата си, обичат да са център на вниманието и да им правят комплименти. Често тези личности са много бъбриви и лесно създават контакти.

Въпреки това срещат трудности в изграждането на стабилна и дълга романтична връзка. Склонни са да се оплакват от всичко, без да предприемат нещо, за да го променят.

Държите чашата към ръба ѝ

Хората, които държат чашата в близост до нейния ръб, са с оригинален и нестандартен ум. Те имат свои поглед за света и не се притесняват да бъдат различни и екстравагантни.

Често обаче бягат от реалността чрез своите фантазии.

Според британския психолог доктор Глен Уилсън жестикулацията на хората с чаша в ръка също може да ги разпредели в отделни типове. Флиртаджията например държи чашата близо до гърдите, за да привлече вниманието.

Клюкарите движат чашите си в различни посоки, докато говорят.

Шегаджийте отпиват бързо от напитката, а самотниците – бавно и често със сламка.

Хората със студен и отбранителен характер поставят чашата между себе си и събеседника като щит. Самовлюбените предпочитат да държат чашата на максимално разстояние от себе си и да се облегнат удобно.

Рейтинг

3.8
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари