Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Както всеки знае, менструацията е съвсем нормален процес от живота на една жена. Въпреки това на много от дамите все още им е трудно, или по-скоро неудобно, да наричат нещата с истинските им имена.

Ето защо те употребяват евфемизми /думи или изрази, които се използват вместо други, неудобни или цинични, в определена ситуация/, когато по една или друга причина искат да съобщят на някого, че се неразположени.

Това явление се наблюдава сред представителките на нежния пол от цял свят, като за да споделят състоянието си, те могат да си послужат с над пет хиляди евфемизма, информира Ройтерс.

За да докажат, че коментирането на менструацията, все е още се смята за смущаващо, изследователи направили проучване в 190 страни, благодарение на което успели да съберат всички изрази, с които дамите там се измъкват от неудобство, когато им се налага да повдигнат въпрос за деликатния женски период.

За да им е по-малко сконфузно, жените в цикъл казват, че са им дошли на гости бояджии. Други пък заместват думата менструация с Блъди мери или пък седмицата на акулите.

Много от дамите признават, че като цяло не обичат да коментират тази тема табу със своите близки и приятели, защото до голяма степен им се вижда неуместно.

Жените ползват над 5000 израза, за да кажат, че са в цикъл

Те споделят, че са били информирани по женските въпроси, засягащи менструацията, още преди първото си кръвотечение, но въпреки това информацията им е била прекалено оскъдна.

Изследването показва, че 40% от дамите в Индия, 75% от жените в Русия и 60% от украинските признават, че не са получили цялата информация, която им е била нужна.

Някои от жените всячески се опитват да не повдигат изобщо темата за менструация на работното място. За да не правят впечатление със симптомите, съпътстващи това женско състояние, те не ходят на работа.

По-младите участнички в изследването пък признават, че по същата причина са пропускали ден от училище. Сред дамите, прибягвали до този метод, са чилийките, бразилките и австралийките. Още по-непосилна е темата и за момичетата от Саудитска Арабия и японките.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари