Ден на йогата

На 21-ви юни отбелязваме Международен ден на йогата

Днес, 21-ви юни, цял свят отбелязва Международния ден на йогата. Денят на лятното слънцестоене е най-дългият в северното полукълбо.

Международният ден на йогата се отбелязва за втора поредна година. Предложението учението да се почита на 21-ви юни е внесено на 11 декември 2014 г. от министър-председателя на Индия Шри Нарендра Моди. То е прието от ООН чрез резолюция, по силата на която 21-ви юни става Международен ден на йога.

В България събитието ще бъде отбелязано в зала 3 в Националния дворец на културата. От 9 сутринта до късните часове на деня десети школи по класическа йога от цяла България ще могат да демонстрират практиките си.

йога

Всеки посетител свободно ще може да се включи в упражненията или просто ще наблюдава интересните презентации. В зала 3.1 ще може да се насладите на лекциите на учени-практици, които ще говорят по различни теми, засягащи същността на йога. В зала 3.2 пък ще бъдат представени йогата за деца и бременни, както и холистичната наука за здравето аюрведа.

Посланикът на Република Индия Н. Пр. г-н Р. К. Сачдева изрази приятното си учудване от огромния интерес към йогата в България. По думите му в страната ни има много хора, които не само следват йога практиките, но и проявяват завиден интерес към нейното разбиране.

За да вникнеш в йогата и ползите, които носи тя, са нужни интелектуална и научна насоченост, с каквито българите безспорно разполагат, категоричен е той.

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати