Ето как да се изтриете окончателно от Интернет

Интернет

В последните години супер хитът от преди десетилетие Матрицата изглежда все повече като действителност, а не като научна фантастика. Истината е, че човечеството става все по-зависимо от Интернет и компютърните технологии. Оказа се обаче, че май има лек срещу тази зависимост.

Ако почувствате в даден момент от съществуването си, че прекалявате с онлайн живота си, шведски сайт предлага шанса да изтриете всички следи от своето виртуално присъствие с натискането само на един бутон. Необходимо ви е само да въведете своя имейл адрес и парола и ще бъде изтрит целият ви профил и всичката съпътстваща информация за вас.

Услугата, наречена Deseat.me, е проектирана от шведските програмисти Виле Далбо и Линус Унбек. Тя към момента е насочена към потребителите на Гугъл и унищожава целия профил на потребителя – от сметките до качените и тагнати снимки.

Използвайки протокола OAuth на Гугъл за достъп до данни на потребителите, услугата, разработена от шведските програмисти, изтрива линкове от всяка услуга, предлагана от световната търсачка. Така потребителят окончателно може да скъса с Интернет. Отскоро Deseat.me успешно премахва информациии от Facebook, Evernote и Dribbble. В идните дни ще възможно да се трие и всичко включено от YouTube към LinkedIn.

Сайтът твърди, че на всеки желаещ да спре с виртуалното си съществуване ще му бъде предоставен списък с всички акаунти и услуги, които някога е създавал. След това изборът какво да се изтрие – дали всичко, или само част от него, е решение на самия потребител.

Социални медии

В последните години хората станаха прекалено зависими от Интренет и услугите, които той предоставя. Ние не казваме, че това е непременно лошо. Това е част от развитието на човешката цивилизация, но всички хора трябва да имат право на избор. Смятаме, че с Deseat.me ние им предоставяме такъв. Така всеки потребител може сам да реши дали да пребивава във виртуалното пространство, или да гради личностни взаимоотношения по старомодния начин – лице в лице, казва Линус Унбек, който е един от създателите на услугата.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари