Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-големите митове за канабиса

Най-големите митове за канабиса

5 от 5 Снимки
5. Води до пристрастяване
Мит: Към канабиса лесно се пристрастява.
Истина: По-малко от 1% от пушещите канабис употребяват лекия наркотик повече от веднъж дневно. Няма изведено научно доказателство, че човек може да се пристрасти към растението.

Канабисът е може би най-популярният и употребяван наркотик в света. Той е незаконен в по-голямата на света, като наказанията за употребата и разпространението му варират от обществено порицание до строг тъмничен затвор.

В последните 20 години марихуаната е станала толкова популярна, че според нови проучвания всеки пети човек над 40 и всеки трети под 40 години я е пробвал поне веднъж в живота си. Редовно пушещите канабис са се увеличили през последните 10 години с 25%, сочат още данните.

Канабисът е познат на човечеството от най-дълбока древност. Той е използван през цялата човешка история като лекарство /което е непроменено до днес/, като магическо средство, за забавления и дори в текстила.

През 60-те и 70-те години на ХХ век той е буквално сатанизиран и за него се появяват много митове, които са далеч от истината.

Ето и най-големите от тях /в галерията горе/, които повечето от нас са чували и вярват в тях, без те да отговарят на истината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати