Как една учителка дала увереност на учениците си за цял живот

Ученици

Една учителка по математика от Минесота е успяла за цял живот да даде увереност и вяра на своите ученици чрез едно упражнениe. Веднъж тя им възложила по-необичайна задача.

Учителката поискала от всяко дете да напише имената на съучениците си и срещу всяко име да напише и най-хубавото нещо, което му идва наум за конкретния човек, пише Reader’s Digest.

Денят, в които им възложила тази задача, бил петък. През уикенда тя успяла да събере всички хубави думи за учениците на отделни листове хартия, а в понеделник им ги връчила лично.

Никое от децата не можело да повярва, че съучениците му са казали толкова хубави неща за него. В рамките на един час те обсъдили задачата и така всяко дете повдигнало самочувствието си.

Години по-късно един от тези ученици - Марк Елкунд, загива във Виетнам. На погребението му присъствали голяма част от съучениците му заедно с учителката по математика.

Учителка

Бащата на починалото момче повикало неговата преподавателка и за нейна изненада ѝ показал похабен лист хартия, на който тя някого преписала всички хубави думи, които съучениците му казали за него.

Очевидно било, че листът бил сгъван и разгъван многократно, а родителите на Марк споделили, че това бил един от най-ценните му спомени приживе.

Когато споделила с останалите ученици, присъстващи на погребението, те заявили, че също пазят своите листове и когато се изправяли пред трудни моменти и губели вяра в себе си, винаги прочитали тези листове.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Свързани рецепти