Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Йога на 96 години разкри тайната на вечната си младост

Йога на 96 години разкри тайната на вечната си младост

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207
Йога на 96 години разкри тайната на вечната си младост
Снимка: lifecoachcode

Едва ли има човек, който не мечтае да запази отличната си физическа и психическа форма дори и в по-напреднала възраст. Е, изглежда, че някои от нас вече са успели да го направят. Сред тези щастливци е йога-инструкторът Казим Гюрюз от Турция, който въпреки своите 96 години се чувства като младеж и определено изглежда доста добре за годините си /можете сами да се убедите в това, като разгледате галерията по-горе/. Според него обаче това не е просто случайност, а негово лично постижение, дължащо се на определен начин на живот.

Казим е роден в провинция Адана през 1920. Когато е на 41 години, претърпява сериозен инцидент, след който остава неподвижен. Лекарите смятат, че той едва ли ще проходи пак някога, но той е твърдо убеден, че ще се бори. В продължение на месеци се опитва да извършва най-различни упражнения и се подлага на всевъзможни експерименти. В крайна сметка чудото наистина се случва и Казим отново е на крака. След всичко това той започва да се занимава още по-упорито с йога и да води още по-здравословен начин на живот.

Днес, въпреки че е почти столетник, той не изглежда като повечето старци, които предпочитат да прекарват ежедневието си пред телевизора. Йога-инструкторът продължава да води активен начин на живот. Той прилича на 50-годишен, живее като 40-годишен, държи се като 30-годишен и се чувства като 20-годишен.

Всъщност животът ми започна, когато бях на 65-годишна възраст. Вече над тридесет години поддържам тялото си гъвкаво с храна и упражнения. До голяма степен менюто ми е изградено от свежи плодове и зеленчуци, мед, маслини, червен пипер, разкрива пред турски издания мъжът, който смята още, че активният сексуален живот, който води, до голяма степен допринася за удивителната му форма.

Всъщност всеки може да има моите постижения. Със силна воля, упоритост и дисциплина всичко е възможно, категоричен е Казим и се зарича, че възнамерява да живее поне до 130 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати