Ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Феновете на татусите имат суперсилен имунитет

Феновете на татусите имат суперсилен имунитет

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Татуировките, така модерни не само в последните години, могат да се окажат полезни за здравето. Направата им върху кожата засилва имунитета.

Сезонните настинки и вирусите могат да бъдат лесно преборени, стига имунитетът ви да е здрав. Учени от Алабама смятат, че направата на рисунка върху тялото е сред начините да засилите защитните функции на тялото и организма си.

До интересното заключение се стигнало след интересно изследване. В него взели участие хора с и без татуировки. Оказало се, че колкото повече рисунки има един човек по себе си, толкова по-малка е вероятността да страда от настинки или грип.

Обяснение за това се търси в болезнената процедура, чрез която един татус се нанася върху кожата. Това е истинско изпитание за защитните функции на организма. След направата той изхвърля до половината от мастилото под формата на коричка. Истината е, че колкото и добре да е направена една татуировка, тялото и организмът ни се борят с нея цял живот.

Даденото място се опитва да я изхвърли, като години наред отделя повече клетки. Това е и причината с времето всяка татуировка да избелява. Скоростта на процеса се определя от качеството на използваните материали.

Имунната система се засилва само при отделен тип хора. Това са феновете на татуировки, които са толкова пристрастени, че просто не могат да спрат. Те редовно полагат тялото си на това изпитане. Именно благодарение на това имунната им система се засилва, а устойчивостта на вируси е по-висока, отколкото на останалите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати