Животът на този бездомник се преобърна, след като спаси десетки хора

Животът на този бездомник се преобърна, след като спаси десетки хора

Бездомникът Стивън Джоунс се превърна в истински герой, спасявайки десетки хора при терористичната в Манчестър след концерта на Ариана Гранде. Заради благородното си и жервогоровно дело днес той не живее на улицата.

След като се е събудил от силната експлозия, която уби 22 души и рани близо 60 души в Манчестър Арена, Джоунс се притекъл на помощ и успял да спаси живота на няколко деца.

Не осъзнавах какво се случва, а само видях как излизат деца, облени в кръв, споделя бездомникът пред ITV News.

За героичното му дело разбира милиардерът Дейвид Съливан, съсобственик на футболния отбор Уест Хям Юнайтед. Той е силно впечатлен от действията на човек, който няма нищо друго освен живота си.

Съливан прави всичко възможно, за да се свърже със Стивън Джоунс и в интервю за радио BBC го приканва да му се обади.

Дори подема кампания в Туитър, в която се включват хиляди хора и започва масова акция по издирване на бездомника, превърнал се за една нощ в герой. Не след дълго отгласът в социалните мрежи дава резултат.

Когато накрая двамата се срещата, милиардерът предлага на бездомника да му намери квартира и да плаща разноските му за наем, сметки и храна в продължение на 6 месеца, докато Джоунс си стъпи на краката.

Трябваше да го направя, трябваше да помогна. Ако не бях помогнал, нямаше да мога да си го простя, че съм оставил децата в такова положение, казва бездомникът, който и за минута не е помислял, че ще му се отплатят по този начин.

В момента в Манчестър тече кампания и за издирването на друг бездомник – Крис Паркър, който е спасил много деца в нощта на атаката.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари