Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Сигурни знаци, че се нуждаете от промяна

Сигурни знаци, че се нуждаете от промяна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
945522k
Отчаян човек в нужда от промяна

В забързаното ежедневие много често така се претоварваме, че нямаме време да поспрем и да си обърнем необходимото внимание. С течение на времето започваме да пренебрегваме личните си нужди и потребности и докато се осъзнаем вече сме попаднали в капана на депресията и личностната криза.

По време на личностната криза индивидът започва твърде много да мисли за миналото и в същото време се притеснява за бъдещето. Така, лутайки се в мрачните мисли, забравяме за настоящето.

Започваме да се отдаваме на лоши навици и в същото време все искаме да променим нещо, но си казваме – ще започна от утре, от понеделник, от другия месец... Разбира се, не започваме нищо и постепенно изпадаме в омагьосан кръг.

Вижте в следващите редове кои са признаците, че сте изпаднали в личностна криза и е време да промените нещо в живота си.

Отбягвате околните

Всеки човек се нуждае от определено лично пространство. Ако обаче не искате да виждате или чувате никого, избягвате приятелите си и сте се затворили у дома, то ситуацията се задълбочава и психическото ви състояние се влошава.

Апатия към работата

Мразите работата си

Работният ден още не е започнал, а вие вече броите минутите до края му, мечтаете за уикенда и сте тъжни? Това е сигурен знак, че се нуждаете от промяна. Разберете причината за недоволството и раздразнението си и вземете някакво решение, защото това е единственият изход от ситуацията.

Ядосвате се твърде лесно

Ако се ядосвате от най-малките неща и превръщате всичко в огромен проблем, спрете и се замислете. Не е нормално да не успявате да се контролирате и да губите самообладание във всякакви ситуации. Най-вероятно нещо ви тормози, а емоциите ви преминават в агресия. Личностната криза се проявява в постоянно търсене на отрициталните аспекти в живота.

Липса на желание за нещо ново

Нямате желание за нищо ново и различно

Още един тревожен сигнал, който не бива да пренебрегвате, е именно апатията. Ако не ви интересуват никакви забавления, никакви вълнуващи предложения от приятели и на всичко реагирате твърде скептично, то вие сте в криза. Други признаци са липсата на желание за надграждане и нулевият ентусиазъм.

Неглижирате външния си вид

Безразличието към тялото и външния вид, както и към заобикалящата ви среда са сред първите признаци, че ви е необходима промяна. Грижата за външния вид е важна част от живота и социалните ви отношения, така че не я пренебрегвайте.

Не се чувствате на мястото си

Започвате много често да се чувствате на неправилното място - без значение дали става въпрос за работа, връзка, отношения. Понякога усещате леко чувство на дискомфорт, а друг път направо чувствате, че живеете нечий чужд живот. Това е сигурен признак, че се нуждаете от промяна, при това - спешно.

Искате да разрешите стари проблеми

Когато дълбоко в себе си усещате, че трябва да промените живота си често се връщате към миналото. Обземат ви съмнения за стари постъпки, съжаление, спомняте си стари обиди и кавги - с други думи е необходимо да се помирите с миналото си, за да може да продължително пълноценно в бъдещето. Помиряването с миналите спомени дава път на нови взаимоотношения и поведение.

Старите стратегии вече не ви устройват

Ако вече усещате, че старите начини за разрешаване на проблемите, обичайното поведение, междуличностните отношения не носят предишните резултати, значи е време да промените нещо в живота си. Това означава, че сте готови да отворите нова страница и да продължите към по-добрия начин на общуване и поведение.

Сънят ви е по-различен

Ако няма никаква медицинска причина, проблемите със съня могат да са сигнализация за промени в сърцето и мозъка. Ако често ви се спи, трудно се събуждате, имате неспокоен сън, потърсете причините дълбоко в себе си и няма как да не установите, че сте готови за промени в живота си. Може би мозъкът ви има нужда да определи и разпознае от какво се нуждате, дори и вие самите да не осъзнавате, че нещо ви мъчи.

Проблеми със съня

Когато си изясните какво искате от бъдещето и какво трябва да промените в живота си, мозъкът ще се успокои и сънят постепенно ще се нормализира. Вътрешната хармония е изключително важна за всички аспекти от ежедневието и сънят не е изключение.

Постоянно усещане, че нещо не е наред

Започвате да имате чувството, че нещо не е наред - начинът на решаване на проблеми, отношения в работа, отношения с роднини. В началото това чувство е смътно и далечено, но в един момент става постоянно и дори натрапчиво. Много хора влизат в коловозите на ежедневието, от който много трудно се излиза. В един момент обаче, промените са неизбежни и не търпят отлагане.

Посланията идват от Вселената

Да, точно така - Вселената също идва на помощ, за да ви вкара в правилния път. Тя непрекъснато работ и не спира да се опитва да ви заведе на местата, на които всъщност трябва да бъдете. Колкото по-близо сте до желаното място или цел, толкова знаците стават по-ярки. Вслушвайте се във вътрешния си глас и не спирайте да търсите знаците. Съдбата никога не изпраща случайни послания, но е много важно да можем да ги тълкуваме и разпознаваме в правилния момент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest