Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»С ябълки и фъстъчено масло отслабва Деми Мур

С ябълки и фъстъчено масло отслабва Деми Мур

РалицаРалица
Новак
15735

Майката три деца и знаменита холивудската звезда Деми Мур поддържа свята фигура и енергия във форма, благодарение на парченца ябълки, намазани с фъстъчено масло. Защо всъщност актрисата избира да се поглези със странната на пръв поглед комбинация.

Явно има основателна причина – фъстъчените ядки повишават метаболизма и стопяват мазнинките, докато ябълките предотвратяват подуването, като в същото време засилват мозъчната дейност.

Освен това фъстъците и фъстъченото масло съдържат добри за здравето мазнини, които са и страхотен източник на енергия за тялото и ума. Ядките са богати и на витамини като А, D и Е, които разграждат тлъстините и правят кожата здрава и сияеща. Оказва се, че ядките са много полезни за кожата и заради богатото съдържание на наицин (витамин В3).

Ниацинът е от жизнено важно значение за здравината в структурата на кожата и нейния добър вид. Съдейства за нормалното функциониране на храносмилателната система, преодоляване на стомашно-чревни смущения и лошия дъх, който често е последица от тях. Освен това витамин В3 помага за усвояването на енергията от храната, която консумираме.

Комбинирана с безспорно полезните ябълки, тази комбинация е изключително здравословна и изненадващо вкусна. Скромният плод е мощно оръжие срещу редица болести, подхранва организма с ценни витамини и минерали.

Малко известен факт е, че в ябълките се съдържа химичния елемент бор, който има доказан ефект при подобряването на умствената дейност на човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати