Колоезденето е тренировка за цялото тяло

Колоездене

Колоезденето е перфектна тренировка за цялото тяло. Мускулите се стягат, дробовете се изпълват със свеж въздух, а излагането на слънце благоприятства образуването на витамин D, който е необходим за заздравяване на цялата костна система.

Велосипедът е подвижен фитнес салон. Не само мускулите на краката се натоварват. Всички групи мускули участват в движението – от мускулите на краката и седалището, през коремните и гръдните, до мускулите на врата, раменете и ръцете.

Коремните мускули спомагат да се запази равновесие, а също така за поддържане на правилна стойка на тялото върху колелото. Мускулите на ръцете и раменете оказват опора на тялото по време на движение.

Когато имате време карайте колело сред природата. Най-подходящото време е сутрин, защото тогава се благоприятства образуването на витамин D, който предотвратява остеопорозата.

Каране на Колело

Правилната стойка е много важна. Гръбначният стълб трябва да бъде изправен, за да се избегнат болките в кръста и врата. Седалката трябва да ви е удобна. По време на колезденето краката ви не трябва да висят. Трябва да бъдат свити в коленете и с лекота да достигат до педалите.

Препоръчително е да карате колело 3 пъти седмично. Започнете с 20 минути със средно темпо за което време ще изразходвате около 250 калории, след това всеки ден увеличавайте тренировката с по 5 минути, докато достигнете 45 минути.

Домашният тренажор също си имa своите предимства: тренировката в дома спестява време и можете да тренирате когато си пожелаете.

При домашните велотренажори има възможност да се регулира натоварването на педалите.

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари