Жените слабеят най-лесно на 32, мъжете - на 31

килограми

Борбата с килограмите за някои хора се оказва наистина тежка – постоянни диети и упражнения, а ефектът сякаш никога не е достатъчно добър. Те обикновено опитват множество хранителни режими, които не само не помагат за отслабването им, но могат и сериозно да навредят на здравето.

В тази връзка учените проведоха ново изследване и установиха, че има перфектна възраст за сваляне на килограми. На жените им се получава най-лесно, когато са на 32 години, а при мъжете най-бързо отслабването може да стане, когато са на 31 години.

Участниците във въпросната анкета са убедени, че 30 години всъщност е изключителна важна възраст в живота на всеки човек и тя носи известни промени – промяна настъпва и във физическото, и в психическо, дори и в духовно отношение.

Всъщност именно на тази възраст и мъжете и жените започват да се замислят много сериозно над външния си вид и подлагат телата си на най-строги диети, посочва проучването.

Отслабване

54 на сто от анкетираните смятат, че колкото повече напредва възрастта на човек, толкова по-малко внимание започва да обръща той на външния си вид. Освен това са на мнение, че с напредването на годините е доста по-трудно да поддържаш добра форма с хранителен режим или спорт.

Почти 60 на сто от анкетираните, които са на диета, са на мнение, че мъжете и жените поддържат фигурите си най-лесно, когато са на възраст между 20 и 30 години. По това време повечето хора са още сравнително свободни, излизат повече, забавляват се повече и полагат усилия да изглеждат добре.

Сваляне на килограми

Анкетираните смятат, че когато си на двадесет, е много по-лесно да поддържаш форма, отколкото когато си на 30 години. Но специалистите са категорични, че перфектната фигура може да бъде постигната на 32 години при жените.

Според тях причината се крие в това, че на тази възраст повечето от тях вече са родили, а и вече са семейни - не препиват, по-рядко преяждат, освен това спазването на режим е много по-лесно. За мъжете идеалната възраст за отслабване между 30 и 35, но най-добре отслабването им се получава на 31 години.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари