Бърза диета с невероятен резултат

Отслабване

Безброй статии, множество плюсове и минуси от различните методи за отслабване и хиляди объркани хора се чудят на кои диети могат да се доверят. Като допълнение всички търсят бърз и лесен начин за намаляване на телесното тегло, което е важно не само за визията, но и за здравословното състояние на човек.

Има начин излишните килограми да бъдат премахнати без гладуване, но е нужна непреклонна воля. По тази причина всички, които иска да влязат във форма, трябва да са подготвени сами да си поставят граници и сами да минимизират храната, която консумират.

Начин да регулира човек телесното тегло е диетата 5:2. Това означава, че 5 дни от седмицата менюто не се регулира и храненето е както обичайно, а в следващите 2 дни се спазва диета с ограничен прием на калории.

За мъжете през тези два дни калорийният прием не трябва да надвишава 600 ккал, докато при жените са само 500 ккал. Ето тук идва и разковничето, желанието да се справи човек с предизвикателството и да не си позволява през тези два дни да консумира обичайните храни.

Ако се балансира диетата правилно, организмът няма да чувства глад. Препоръчват се храни, бедни на мазнини като пилешко месо, но без кожата. Трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци, без сладки и пакетирани храни, да се избират храни, богати на фибри и да се намали приемът на такива, съдържащи наситени мастни киселини.

Диета

Тези два балансирани дни не са последователни дни от седмицата. Изберете кога да се подложите на ниско калорийни храни, за да сбъднете желанието си и да изваяте изящна фигура.

Не пропускайте и възможностите за спортуване. Можете да правите упражнения у дома като коремни преси например, да тичате на стадиона или да посещавате близкия фитнес център.

И ако се спязват правилно указанията, диетата определено има ефект.

Рисковете за здравето на човек, който спазва тази диета, са свързани основно със съществуващо заболяване.

Така например жени, които имат планове да забременяват, бременните жени, децата и по-възрастните хора, такива с диабет тип 1, с хранителни разстройства или приемащи лекарства не трябва да се подлагат на диетата 5:2 без консултация със специалист.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари