Хранителният режим на Мерилин Монро

мерилин

Вечната икона Мерилин Монро е спазвала няколко странни ритуала при хранене, които сама измислила, тъй като през 50-те години на миналия век все още не е съществувала професията диетолог.

Пред списание Pageant Magazine Монро е споделила, че всяка сутрин за закуска изпива чаша топло мляко с две разбити яйца в него. Мерилин е изчаквала млякото да станете наистина горещо, когато е прибавяла яйцата, смесвайки двата продукта с вилица.

Този коктейл е пълен с витамини и се съмнявам, че някой лекар би могъл да измисли по-добра и питателна закуска за бързащо и заето момиче като мен – казва в интервюто Мерилин.

В натовареното ежедневие на актрисата не ѝ оставало време за обяд и доста често тя пропускала това основно хранене за деня, срещу което съвременните диетолози силно се бунтуват.

Вечерята на филмовата звезда също е била доста семпла. Всяка вечер тя си приготвяла агнешка пържола или черен дроб на електрическия котлон, който винаги изисквала в хотелската си стая.

Моркови

Мерилин много обичала сурови моркови и изяждала поне по 5 на ден. Самата тя се шегувала, че сигурно е наполовина заек, защото нищо не обича повече от оранжевия зеленчук.

Що се отнася до сладките изкушения, любимото на Монро е било сладоледена мелба, която си купувала всеки следобед на връщане от курсовете ѝ по актьорско майсторство.

Единственото упражнение, което знаменитата актриса е правила, е 10-минутно вдигане на гирички, но въпреки това фигурата ѝ е изглеждала изключителна.

Съвременните специалисти обаче напълно отричат този хранителен режим, като го определят за повече вреден, отколкото полезен.

Мерилин Монро

Консумацията на 5 моркова на ден е недостатъчна, за да компенсира липсата на продукти от останалите хранителни групи, които трябва да хапваме редовно.

Най-много отрицателни коментари събира заместителят на закуска, който актрисата е прилагала. По мнение на лекари честата консумация на мляко и месо крие риск от поява на подагра или бъбречно увреждане.

А суровите яйца, освен по-високи нива на холестерол, могат да предизвикат и салмонелно отравяне.

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 3
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари