Ефективна 3-минутна тренировка за пред телевизора

тренировка пред телевизора

Нека си го признаем – повечето от нас биха предпочели да се изтегнат на дивана след тежък работен ден, вместо да се впуснат към фитнеса. Колкото и да е приятен този вид почивка, истината е, че нашите тела са създадени да се движат.

Изследванията показват, че заседналият начин на живот е опасен и създава редица проблеми като шипове, риск от хронични заболявания и дори преждевременна смърт. Истината е, че в съвременния свят повечето от хората прекарват по-голямата част от деня си в седнало положение.

Макар и спортът и физическите упражнения да изглеждат мъчна работа за много от нас, има начин да съчетаете полезното с приятното. С други думи, можете хем да гледате любимия сериал пред телевизора, хем да направите полезна тренировка, с която да се раздвижите. Дори и триминутна тренировка може да поддържа ставите и мускулите гъвкави и да помогне да изгорите няколко излишни калории.

Тайната е в статичните позиции, които дават подобни резултати като от вдигане на тежести, но могат да се правят у дома. В случая се използва само собственото тегло, подобрява се мускулната сила и се тонизира организмът като цяло.

Статичните упражнения свиват вашите мускули, без това да променя дължината им или да се движи цялото тяло. Тези упражнения също са идеални за начинаещи, тъй като не носят твърде много стрес на ставите. Докато се правят, трябва да дишате бавно и дълбоко. Ето и самата триминутна тренировка.

Докато сте в седнало положение, стиснете силно мускулите на задните си части в продължение на 10 секунди. След това починете за 15 секунди и направете упражнението на пет серии за 30 секунди. След това починете за 1 минута и повторете цялата серия.

За да тонизирате горната част на тялото си, свийте ръцете си в лактите и хванете дланите си една друга (като за молитва). Започнете да стискате, докато усетите напрежение в мускулите на ръцете. След това задръжте така за 6 секунди и отпуснете. Серията е от пет подобни стискания. След 15 секунди почивка направете още три серии от упражнението.

Статични упражнения

За трениране на раменете и бедрата легнете по корем на пода, докато дават рекламите.

Започнете да се изправяте на ръце, все едно правите лицеви опори. Задръжте така, докато не изтекат поне две реклами. Вземете 30 секунди почивка и направете упражнението още четири пъти.

За последното упражнение клекнете с разтворени крака и подпрете гръб на стената. Изправете ръце напред. Изчакайте така една минута. След това легнете по гръб и изправете крака на стената за около минута. Това упражнение се прави в три серии.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари