Следвайте тази мантра и винаги ще сте в топформа

Отслабване

Няма нищо по-хубаво от това да сме във форма. Перфектният външен вид повишава самочувствието и ни кара да сияем. Пътят към него обаче често е неравен и изпълнен с препятствия. Има една мантра, която ще ви помогне не само бързо да влезете във форма, но и да запазите перфектните форми завинаги.

Ключът към успеха неминуемо е здравословния начин на живот. Това обаче в никакъв начин не означава лишения. Тайната е в това да мислите за храната като за гориво за вашето тяло.

Тялото ни е машина, а за да работи му е нужно гориво. Храненето определено е един от начините да го накарате да прави това. В по-голямата част от ежедневието си хората приемат преработени храни, богати на рафинирани въглехидрати и захар. Тялото ни дава сигнали, че ги иска, тъй като знае, че ще заситят нуждите му, макар това да е за кратко. Липсата на качествени храни допълнително подсилва това желание.

Диета

Механизмът на работа на организма ни не е особено сложен. Започвайки диета, ние спираме преработените храни и логично - отслабваме. След това обаче отново се връщаме към тях, което води до йо-йо ефект. Истината е в баланса.

Рестриктивните диети са изключително неефективни. Не може и не трябва изведнъж да се отказвате от всичко нездравословно. Това само ще доведе до засилване на апетита. Диетолозите препоръчват постепенното намаляване на храни като бял хляб, храни с бяла захар, мазни меса и пържени храни.

Отслабване

Следваща точка е съсредоточаване в приема на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, студено пресован зехтин, ядки и постни протеини. Следвайки тези прости правила само след месец ще почувствате разликата. Вие сте по-сити и леки, спите по-добре и сте по-съсредоточени.

С времето тялото дотолкова свиква със здравословната храна, че само започва да я търси. Без да се подлагате на лишения, вие отслабвате и се чувствате много по-добре. Храната е гориво, а всяко хранене е енергия. Нужно е само да замените лошото гориво с правилното. И следващия път, когато видите нездравословна храна, си кажете: Мога да го изям, но не искам.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари