Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Фитнес»5 веган спортистки, които разбиват клишета за липсата на протеини

5 веган спортистки, които разбиват клишета за липсата на протеини

Monika IvanovaMonika Ivanova
Новак
124
2 от 5 Снимки
5 веган спортистки, които разбиват клишета за липсата на протеини
Снимка: Facebook

2. Rocky Leudeker


Тази 62 годишна щангистка доказва, че възрастта не може и не трябва да ни налага бариери. Роки продължава да печели множество титли в старанието си да доказва на света, че щом тя може, и други жени също могат. Тя смята, че веган режимът допринася много за това, че тялото ѝ се чувства и функционира толкова добре независимо от напредването на възрастта ѝ.

Обичайно, когато говорим за протеини, веднага в съзнанието ни изникват продукти като месо, яйца, мляко, сирене и т.н. Именно това е и главната причина, поради която повечето хора смятат, че вегетарианството и най-вече веганството неминуемо водят до дефицит на протеини в човешкото тяло.

Хубаво е обаче да се запознаете с даден вид хранене, преди да го изключите напълно като нещо вредно.

Ето ви няколко примера за дами, които са изваяли телата си и мускулите им ясно показват, че веганството не им е повлияло негативно, а напротив - то може да те накара само да станеш по-креативен и да опиташ вкусове и продукти, които не си познавал.

Ако сте решили да се обърнете към веган културата, тези дами могат да бъдат вашата лична мотивация. Ако ли пък все още не сте готови за подобна грандиозна стъпка - поне използвайте историите им за да научите малко повече и да не отхвърляте с лека ръка веганството или пък да се подигравате на хората, които спазват този начин на хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати