Стройна фигура само с час спорт

Спортуване

Стройна фигура и здраво тяло дамите на средна възраст могат поддържат само с един час лека физическа активност на ден.

В продължение на 13 години учените от Харвардския университет в Бостън са наблюдавали 34 079 жени на средна възраст около 54 години, които не спазвали диета. Тези жени напълнели средно с по три килограма.

Най-малко тегло обаче качили тези, които в началото на изследването били слаби и по неговото време спортували активно. Седмично те спортували по около 21 часа или по 60 минути дневно.

Тренировки

Бързото ходене, карането на велосипед, голфът са примери за умерено физическо натоварване. Според някои изследвания вървенето в бърз ход е по-полезно при отслабване, отколкото бягането.

Преди време бе установено, че група жени, извършващи 6 пъти седмично бързо ходене и качване на стълби в продължение на 30 минути, отслабнали за четири месеца точно толкова, колкото и друга група, които за същия период от време се занимавали с аеробика по три пъти седмично по един час.

А пък при карането на велосипед, за един час въртене на педалите, се изгарят повече от 200 ккал.

Резултатите от американското изследване подкрепят данните от доклад на Института по медицина в САЩ отпреди 8 години. В него също се споменава, че е важно балансираното хранене в комбинация със спорт поне 60 минути дневно.

Янките съветват, че ако не можете се ангажирате с лек спорт седем пъти седмично, можете да се посветите на по-голямо натоварване. Например, джогинг. "По този начин ще съкратите времето наполовина", обяснява ръководителят на екипа И-Мин Лий.

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари