Няколко вкусни храни, богати на протеини

Протеини

Протеините са изключително важни за мускулите, органите, кожата и хормоните в човешкото тяло. Поради тази причина трябва да консумираме храни, богати на протеини, при всяко хранене.

Учени доказват, че протеините подобряват здравното състояние по различни начини. Например те помагат за изграждането на мускулна маса и изгарянето на мазнини. Протеиновата диета помага и за регулиране на кръвното налягане, борба с диабета и други.

Ето и примери на храни, които съдържат голямо количество протеин.

Яйца

Яйца

Яйцата са едни от най-хранителните и вкусни продукти на планетата. Те изобилстват от витамини, минерали, полезни мазнини и антиоксиданти. Яйцата също са богати на протеин, а само белтъкът е считан за чист протеин.

Бадеми

Бадеми

Бадемите са популярни ядки, които са не само вкусни, но и полезни. Бадемите са богати на фибри, витамин Е, магнезий и манган.

Пилешки гърди

Пилешки гърди

Пилешките гърди са едни от най-популярните източници на протеин. Ако не ядете кожата на месото, то повечето калории, които приемате, идват от протеина.

Овесени ядки

Овесени ядки

Овесените ядки са едни от най-полезните зърнени култури на планетата. Те са богати на фибри, манган, магнезий и витамин B.

Сирене котидж

Сирене Котидж

Котидж е вид сирене, което съдържа много малко мазнини и калории. То е богато на калций, фосфор, селен, витамин B и много други полезни вещества.

Цедено мляко

Цедено мляко

Цеденото мляко е много гъсто мляко със страхотен вкус. То също е добър източник за набавяне на протеин.

Броколи

Броколи

Броколите са много полезен зеленчук, богат на витамин C, витамин К и фибри.

Риба тон

Риба тон

Рибата тон е доста известен вид риба. Тя се използва в различни рецепти, но най-често е употребявана за приготвянето на салати. Рибата тон е изключително полезна, защото съдържа малко количество калории и мазнини и е богата на протеин.

Киноа

Киноа

Киноата е зърнен продукт, който се превърна в световен вид суперхрана. Поради високото количество минерали, фибри, витамини и антиоксиданти киноата е предпочитан продукт за приготвянето на много ястия и салати.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари