Приказна и цветна колекция за пролет-лято от Ели Сааб

Ели Сааб

По време на Седмицата на модата в Париж ливанският дизайнер Ели Сааб представи приказна колекция, предназначена за висшата мода, за сезона пролет/лято 2015.

Дизайнерът казва, че всеки един от моделите му е посветен на родния му град Бейрут, който го е вдъхновил за създаването на колекцията. Сааб припомня, че в годините на гражданската война (1975-1990) градът е бил известен с прозвището Париж на Близкия Изток.

Приказна и цветна колекция за пролет-лято от Ели Сааб

В съня ми често ме посещава красив спомен от Бейрут. Един любящ, даващ и щедър Бейрут. А също и очарователен - това вдъхнови колекцията ми, която е знак на почит към града, който обичам. Връщането назад в богатата история на Ливан - през периодите му на разцвет и на падения – каза при представянето на работата си дизайнерът.

Роклите на майка му, които е носила в тези години, са дали тласъка на творческото въображение на Ели Сааб. По негови думи една копринена рокля с принт на лалета е отключила вдъхновението му.

Роклите от новата колекция за предстоящия сезон пролет/лято 2015 са елегантни, с добре очертана талия, а дължината им се разлиства, подобно на цвете. Флоралният принт преобладава при по-голямата част от моделите.

Приказна и цветна колекция за пролет-лято от Ели Сааб

Елегантните и ефирни рокли, богато украсени с пайети, са типични за марката Ели Сааб. Дължината на повечето от тях стига до пода, а при някои от моделите сексапилен акцент се придава от цепка по дължината на единия крак.

Перата и пайетите присъстват и новата колекция на дизайнера, а неизменният аксесоар към всяка една рокля е тънкия колан на талията, чрез който фигурата придобива красивата форма на пясъчен часовник.

Бижутата са в масивни размери, особено обеците, създавайки усещането за лукс и нежност едновременно.

Розовите, черните, златистите и зелените нюанси преобладаваха в колекцията, като дизайнерът се бе спрял на пастелените тонове, напомнящи за красотата на природата.

При някои от моделите на Сааб след роклята вървеше дълъг шлейф, характерен само за булченските рокли.

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари