Мода от Древен Рим представи Валентино

Валентино

Творческият колектив от Валентино представи последната си колекция, която е изцяло вдъхновена от епохата на Древен Рим. Тоалетите върнаха модата от преди няколко хилядолетия, погледнати от съвремието.

Модният подиум напомняше прочутите стълби на площад Испания, който е един от символите на Рим.

Шоуто от първия ред наблюдаваха актрисата Гуинет Полтроу и доскорошният директор на бранда – Валентино Гаравани, който поздрави двамата си наследници с работата им.

Дрехите представиха характерните за римската епоха фрески, скулптури и други произведения на изкуството чрез преливащи се платове и десени по тялото, както и чрез характерни за миналото аксесоари.

Водещите дизайнери на модната къща - Мария Киури и Пиерпаоло Пичоли, кават, че с тази колекция искат да създадат визия за една властна, независима, но и загадъчна жена.

колекция Валентино
Снимка: parisfashionweek-buzz

Голямата част роклите имаха наметало, което напомняше за времената на императорите. Облеклата от цялата колекция бяха съсредоточени в 3 основни цвята – черно, златисто и червено. Предпочитани цветове са и индиговото синьо, както и изумруденото зелено.

Роклите са предимно дълги до земята с едно открито рамо, с отворено или напълно затворено деколте, на което бе поставено масивно бижу. Повечето от тоалетите бяха съчетани с прозрачен или полупрозрачен плат, акцентирани с шев на листа или графични мотиви.

Бижутата бяха поставени и в косите като фини диадеми от листа, напомнящи за римските сенатори. Освен популярните листа, като акцент при диадемите дизайнерите бяха избрали и типичните кралски символи орел и лъв.

римска мода
Снимка: parisfashionweek-buzz

Модерните обувки според Валентино са ниски сандали, известни още като гладиаторски или римски сандали, които привличат вниманието с множеството си връзки.

Гримът на моделите бе в естествени тонове, като бляскави акценти бяха поставени единствено в малки количества по клепачите.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари