Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Запознайте се с Елизабет - Зелената дама от Бруклин

Запознайте се с Елизабет - Зелената дама от Бруклин

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Зелената дама от Бруклин
Снимка: Throwback News
Елизабет Суитхард

Елизабет е жената, която от цели 20 години не е носила друг цвят освен зелено. Не само в дрехите, но тя е вложила цвета във всяка част от ежедневието, дома.

Елизабет Суитхарт на 74 години е по-позната сред съседи и почитатели като Зелената дама от Бруклин. Тя живее в Ню Йорк и от 20 години насам се облича само и единствено в зелено. Дрехите ѝ са обагрени във всички негови нюанси – от ментово, през тревисто, до лайм, нефрит и горско зелено. Освен дрехите зелени са още вилиците, лъжиците и чиниите, подредени в зелените кухненски шкафове. В зелено е боядисано дори стълбището, което свързва етажите в дома ѝ.

Зад привидно странното решение на Елизабет стои благородна кауза. Още преди 20 години тя се посвещава на това да напомня на хората да се обърнат към зелената страна на живота. Жизнерадостно и позитивно, то определено я различава от околните.

Днес Елизабет е буквално луда по зеленото. Манията ѝ не е плод на модата, но в гардероба ѝ е пълно със зелени рокли, ризи, панталони, якета, дори чорапи.

Домът на Дамата в зелено е изцяло обагрен в любимия ѝ цвят. Зелени са кърпите за баня, плотовете в кухнята, лампите, рамките на огледалата и картините, пантофите, играчките, постелките, кутиите за съхранение на вещи.

За ужас на коафьорите освен дрехите и вещите ѝ зелена е и косата на дамата. За да си отива всичко, зелени са още лакът за нокти, както и рамките на очилата ѝ.

Елизабет не държи всяко нещо, което си купува, да е изрично в зелено. Тя няма проблем да се сдобие с вещ, която в последствие сама да пребоядиса в любимия си цвят.

Елизабет се ражда и израства със семейството си в Нова Скотия, Канада. Мечтата ѝ от малка е да стане художник. За пръв път се облича в зелено, когато баща ѝ я кани да посети Флорида. Тя веднага приема, защото няма търпение да прекара повече време с него, въпреки че той не одобрява заниманието ѝ. Там тя остава впечатлена от наситено зеления цвят на водата и тревата. Когато рисува, тя започва да добавя все повече и повече зелено. С годините цветът се превръща в мост между нея и едно чисто емоционално приятно събитие, каквото е това да е с баща си.

Да оцвети живота си в зелено Елизабет избира най-вече заради хората. Тя обожава да я спират по улиците, за да се снимат с нея. В последните 20 години художничката е поела като лична мисия това да прави живота на хората по-пъстър. Елизабет е убедена, че младите избират черния цвят в стремежа си да се скрият от света. И ги разбира. С годините обаче Дамата в зелено ясно осъзнала богатството на цветовете и това, че да се обличаш цветно, може да бъде много по-забавно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати