Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Нина – 130 см красота и съвършенство

Нина – 130 см красота и съвършенство

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
Нина Попова
Снимка: facebook
Нина Попова

Нина Попова е на 29 години и е от Велико Търново. Тя е висока едва 130 см, но вече покори модния подиум в Дубай. Следващото предизвикателство е Париж.

Търновската красавица закрива ревюто за малки хора по време на Седмицата на модата в Дубай, облечена в изящна булчинска рокля. Събитието се предава от BBC и CNN. Българското момиче преобръща представите за идеалната манекенка и кара целия свят да говори за миниатюрните дами.

Дизайнерите се влюбват в Нина. Малко след ревюто тя получава покана от американската дизайнерка Мириам Чалек да участва и в друго дефиле за минимодели - през октомври в Седмицата на модата в Париж.

Нина Попова е една от трите българки, които са част от асоциацията Малки български хора, избрани за нестандартното ревю на Чалек. Търновката е решена да промени дискриминационния диктат на красотата. Тя е убедена, че за съвършенството размери няма. Модната стилистка, чиито дрехи ще представи, изработва специална серия за миниатюрните жени.

Нина се интересува от мода отдавна. Тя случайно попада на обява в интернет, в която търсят ниски жени модели от цял свят и подава кандидатурата си. Одобрението за ревюто в Дубай пристига скоростно. От общо 7 момичета от цял свят избраните българки са общо три. Другите две българки са Даниела Петкова от Пловдив и Максимилиана Станчева от Раковски, която живее в Италия. Останалите ниски манекенки са от Русия, Филипините, САЩ и Мексико. Събитието е насрочено за 21 май в Миракъл Гардън, красивата цветна градина - една от най-големите забележителности в Дубай.

Нашенските момичета нямат спонсори и организаторите по принцип избягват да включват страната ни в подобни инициативи. Въпреки това дизайнерите ги харесват изключително много и правят изключение. Нина разбира, че ще пътува два дни преди ревюто. Тя тръгва от България, а другите две момичета – от Рим.

Късметът се усмихва на Нина и след ревюто в Дубай тя получава покана за участие в следващото модно ревю в Седмицата на модата в Париж през октомври. Рядкост е участничка в такова ревю да бъде поканена за втори път. Докато чака, тя ще продължи с работата си в Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Миньончето доказва, че независимо от височината си човек е способен да покори и най-високите върхове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати