Мими – монахът, който стана транссексуален супермодел

1 от 7 Снимки
Мими – монахът, който стана транссексуален супермодел
Снимка: BBC

Транссексуален монах-супермодел – е, това е нещо ново. Неговото име е Мими и работи за най-популярните марки в света.

Само преди по-малко от 10 години Фаджаранат Нобантао е в будистки манастир. Там е изпратен от семейството си, което няма средства да се грижи за него. Така те осигуряват храна и надзор за детето, докато работят от сутрин до вечер, за да върнат дълговете си.

Родителите се посвещават изцяло на работата си и рядко посещават сина си. Според строгите монашески правила продължителните свиждания с роднините са забранени. По време на продължителните медитации Фаджаранат осъзнава, че живее в погрешно тяло. Отвътре той се чувства като момиче, но се страхувал да го сподели. В моментите, когато оставал сам, той се пудрел с брашно и носел будиското расо като рокля.

Фаджаранат дълго крие тайната си, но накрая не издържа и казва на майка си. Тя се зарича да избие от главата му тези глупости и казва на по-възрастните монаси. Това влошава положението.

Будистът осъзнава, че никой няма да го подкрепи. Той обаче не може да живее повече така. Въпреки че будиската философия му харесва и обича живота си в манастира, след 6 години Фаджаранат захвърля расото и отива в Сингапур. Там започва работа в кабаре и се представя за Мими.

Покрай работата си Мими се запознава с манекенката Юи Феткана. Те стават много близки. Юи учи новото си протеже на тънкостите на професията на фотомодел в продължение на три месеца. Манекенката прави всичко възможно да вкара начинаещата хубавица в бизнеса, но малко компании правели фотосесии за транссексуални. Това само амбицирало Мими и след три месеца се върнала в Тайланд с вече доста дебело портфолио. Тогава била забелязана.

Днес Мими е супермодел и редовно се появява на кориците и страниците на популярни издания. Красавицата участва в рекламни кампании на едни от световноизвестни марки и отскоро попада в списъка на най-скъпо платените фотомодели в Тайланд. Мими е на върха на славата и се зарича да остане там задълго.

Будистът-супермодел е помогнал на родителите си да изплатят дълговете си и да живеят нормално, без да се налага да работят денонощно. Макар бляскавият живот на супермодел да няма нищо общо с този в будисткия манастир, Мими признава, че дължи всичко на смирението, помогнало ѝ да послуша сърцето си. Следващата ѝ мечта е да стане актриса.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари