Ezine.bg»Статии»Мода»Това са най-безумните дизайнерски визии в Седмицата на модата

Това са най-безумните дизайнерски визии в Седмицата на модата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254

Седмици на модата се провеждат през цялата година в най-големите модни столици. В света на модата тяхното стриктно следене е закон, ако искате да сте в крак с тенденциите.

Ако и вие черпите вдъхновение от модните подиуми, е добре да внимавате коя точно Седмица на модата ще гледате. Последната такава хвърли всички в бранша в лек шок.

Световната мода е всичко друго, но не и особено нормална. Свикнали сте да виждаме модели с дрехи, които няма вариант да бъдат облечени никъде другаде, освен на сцената. Въпреки това във всяка колекция се следва линия на облекла, които все пак стават и за нормални хора. На друго мнение обаче е дизайнерът Том Браун.

Модното шоу на Браун бе представено по време на Седмицата на модата в Париж в края на януари. Отзвукът от него обаче скоро няма да утихне.

Колекцията на Том Браун за Есен-Зима 2018-2019 г. бе представена на подиум, покрит със сняг и декоративни дървета. Манекените на дизайнера лежаха на носилки. Другите пък изпълняваха ролята на медицински сестри, които ги наблюдават.

Макар модното шоу на Браун да бе шокиращо, то не е първото подобно. Негова запазена марка е да показва колекциите си по нестандартен начин. И не е единственият. И докато само допреди няколко години любителите на модата, журналистите и дизайнерите трябваше да дават куп пари, за да гледат модните дефилета на живо, днес те достигат до нас благодарение на социалните медии, и то напълно безплатно.

Така всеки, който иска да почерпи вдъхновение от световните дизайнери, лесно може да разгледа предложенията им. Тези на някои дизайнери обаче изглежда ще си останат неразбрани. Вижте ги в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати