Джордж Майкъл се бори за живота си

Джордж Майкъл

Миналата седмица Джордж Майкъл беше вкаран по спешност в болница във Виена, с диагноза пневмония.

Фенове и семейството му са силно притеснени, тъй като в неделя звездата е развил остър респираторен дистрес синдром - състояние на белите дробове, което често се причинява от пневмония, която спира получаване на кислород в кръвта, и е потенциално с фатален край.

По тази причина и в опит да ускорят лечението му в интензивното са вкарали специално болнично легло с моделираща пяна, което струва близо 200 хил.долара.

То е предназначено за хора страдащи от остър респираторен дистрес, които не могат да се движат, и постоянно се клатушкат от страна на страна. Заради специалната пяна, леглото се вдига плавно от двете страни, което от своя страна облекчава натиска върху белите дробове и помага на пациента да диша по-добре.

Лекуващият лекар д-р Каръл Купър заяви пред вестник „The Sun“, че леглото най-вероятно ще спаси живота на Джордж Майкъл, но за излекуване е далече да се говори.

След като стана ясно, че певецът все още не може да се възстанови от тежката пневмония, мениджъра му отмени оставащите концерти от европейското му турне.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари